ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Rahmetle Anıyoruz

Rahmetle Anıyoruz..

Allah’ın selamı üzerinize olsun.

       Kıymetli kardeşlerim, bugün, Evliyanın Sultanı, Bağdat’ın güneşi, Muhammedi bahçenin nadide gülü, sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) sadık torunu, Gavs’ül Azam Kut’bur Rabbani Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretlerinin hakka yürüyüşünün, 839. seneyi devriyesidir.(17 Temmuz) Bu vesile ile Sultanımız Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) hazretlerini rahmetle anıyoruz, yüce rabbim cümlemizi şefaatine himmetine nail eylesin.Amin. 

       Kıymetli kardeşlerim, ona evlat olmak, şereflerin en yücesi onun, yolunda gitmek ise Kur’an ve sünnet yolunun kendisidir. O hiçbir zaman insanları kendine çağırmamıştır. Daima insanları hakka, Kur’an’a resullullaha ve sünnetullaha çağırmıştır. Hayatı boyunca insanların hidayeti için çalışmıştır. Doksanüç yıllık ömrünü, İslam’a ve Kur’an’a adamıştır. Yaşamı boyunca insanları Allah cc.’ın dinine davet etmiştir. Hiçbir zaman kadiri tarikatı ismini kullanmamıştır. Hep tarikatı Muhammediyye demiştir. O, hasta gönüllere şifa olmuştur. O umutsuzlara umut, hasta kalplere deva olmuştur. Onun meclisi, Kuran’ın ve sünetullahın yaşandığı meclisi irfaniyye olmuştur.

       Kardeşlerim, O’nun yolunda gitmek demek, Allah cc.’ı, resullullahı sevmek demektir. O’nun yolunda gitmek demek, insanları Allah cc. için sevmek demektir. O’nun yolunda gitmek demek, baktığına Allah cc. için bakmak, gördüğünü Allah cc. için görmek, sevdiğini Allah cc. için sevmek demektir. O’na evlat olmak, onun tarif ettiği ve bizlere miras bıraktığı bu irfan meclisinde, Kur’an ve sünnetulah düsturu ile istikamet üzere yürümektir. O’nun evladı olmak, O’nun yaktığı Kur’an ve sünnet meşalesini daima yakmaktır.O’nun evladı olmak, O’nun bu nurlu yolunun sancağını ilelebet taşımaktır. O’nun evladı olmak, nefsine ve şeytana asla fırsat vermeden yalnızca Allah cc. için irfan meclisinde çalışmaktır. O’nun evladı olmak, O’nun evlatlarını hata ve kusurları ile sevmektir. O’nun evladı olmak, O’nun yolunun hizmetkârlarına hürmeti, hizmeti ve sevgiyi düstur edinmektir. O’nun evladı olmak, yaratılanı severim yaratandan ötürü düsturunu benliğine nakşetmektir.

       Değerli kardeşlerim, bu vesile ile tekraren Sultanımızı rahmetle anıyoruz. Yüce rabbimiz cümlemizi O’nun bu nurlu yolundan ayağımızı kaydırmasın. Gelin hepimiz, O’na evlatlığımızı ve vefa borcumuzu O’na hatimler, Yasinler ve dualar ederek yerine getirelim. O’na talebe olmak, O’nu anlamak, ancak O’nun tarif ettiği bu nurlu yolda yürümekle mümkündür.

Hepinizi aziz ve celil olan hazreti Allah cc. emanet ediyorum. Vesselam.

Hizmetkâr – 17.07.2010

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :