ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Gizliden Sesler 2

Gizliden Sesler 2

Allah dostlarının halleri ile hâllenmek

Ey hevasına tabi olan kişi!  Allah dostlarının hallerine sahipmişsin gibi hareket etmeyi bırak. Sen arzularına taparken, onlar Allah’a kulluk etmekteler.

Sen dünyayı hedeflerken, onlar ahireti gözetirler. Sen yalnız dünyayı görürken, onlar yerlerin ve göklerin rabbini görürler. Sen mahlûkatla huzur bulurken, onlar hak Teâlâ ile ünsiyet ve huzur bulurlar.

Kalbin, dünyadakilere takıntılı iken, onların kalpleri arşın rabbine bağlıdır.

Seni gördüklerin etkisi altına alırken, onların senin gördüklerini değil, her şeyin yaratıcısını görürler. Onlar rablerine kavuşmuş ve kurtuluşa ermişlerken, sen dünyaya takılıp kalmış şehvetlerinin esiri olmuşsun.

Onlar mahlûkattan, arzularından, emellerinden geçip, yüce Mevla’ya ulaşmışlardır. Rableri onlara taat, şükür ve senalarına karşılık en hoş şekilde muamele etmektedir.”Bu Allah’ın bir lütfudur ve dilediklerine verir.” (1)

Onlar, bu amellere onun Tevfik’i ile zorlanmadan devam ederler. Ona itaat onların gıdası ve ruhlarının huzur kaynağı haline gelmiştir. Dünya, senin için sıkıntı verici bir şeyken, onlar gördükleri her şeyin ardında onu yaratan ve o hale getireni gördüklerinden, onlar için cenneti me’va haline gelmiştir. Rableri onları yer gök gibi sabit ölüm ve hayat gibi sükûn sahibi yapmıştır.

Rabları onların her birisini yeryüzüne direkler kılmıştır. Her birisi bir dağ kadar sağlam ve güçlüdür. Onların yollarından, çekilip uzak dur. Onlar, rabbimin yaratıp yeryüzüne yaydığı mahlûkatın en hayırlılarıdır. Allah’ın selamı ve bereketi yer ve gök durdukça onların üzerine olsun.

Dipnotlar

1.     Maide /54

Envar’ül Hadi (Fütuhu’l Gayb ) 14 makale / Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.)
Yayına hazırlayan, İrfan Meclisi

Not: Fütuhu’l Gayb ismi ile yayınladığımız bu eserin orijinal ismi yani Arapça el yazması olarak kayıt altına alınmış, Pirimizin (k.s.)  bu eserinin ismi Envar’ül Hadi’dir. (Hidayet sahibinin nurları)
Orijinal el yazması eserdeki konular ise birinci, ikinci, makale şeklinde değil, birinci nur, ikinci nur şeklindedir. Yani kimler niçin orijinalini bozup ismini değiştirme edepsizliğinde bulundu bunu da bilmiyoruz.

Bknz “ Nehrü’l kadiri ye, Seyyid şerif Dr. Muhammed Fadıl Geylani et Teylani (k.s.) 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :