ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
İktisat Eden Bir Topluluk Asla Yoksul Olmaz

İktisat Eden Bir Topluluk Asla Yoksul Olmaz 

Bismillahirrahmanirrahim

Pek aziz ve muhterem kardeşlerim,

Ebu Ûmame (r.a.)’ın rivayet ettikleri bir hadisi şerifimizde Sultanı Kibriyamız (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurmaktadır,

“Malda ve nafakada israftan sakınınız. Size iktisatlı olmayı tavsiye ederim. İktisat eden bir topluluk asla fakirliğe, yoksulluğa düşmez.” ( Deylemi)

Muhterem Kardeşlerim,

Bu hadisi şerifimizde Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)  bizlere önemli bir hayat düsturu, önemli bir tavsiye öğretmektedir. İçerisinde bulunduğumuz bu asrın önemli bir hastalığını bize bildirmekte ve bu hastalığa karşı nasıl davranmamız gerektiğini bize öğretmektedir. Değerli kardeşlerim, israf dinimizin yasak ettiği bir kuraldır. 

Bu kurala hepimiz uymalıyız israfın her turlusundan sakınmalıyız evvela ömrümüzü israf etmemeliyiz bize bahşedilen bu güzel hayatı ahirette bize hayat verecek şekilde kullanmalıyız ömür sermayesini har vurup harman savurmamalıyız gençliğimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz en güzel ibadetlerin yapılacağı gençlik çağını boş ve faydasız işlere harcamamalıyız. Zira kıyamet gününde bize sorulacak ilk sorulardan birisi de gençliğimizi nerede ve nasıl yıprattığımızdır.

Ömrümüzü nerede ve ne şekilde tükettiğimizdir. Onun sevgili kardeşlerim bize bahşedilen bütün nimetler imkânlar lütufları israf etmemeliyiz eğer bizler evimizde israfı önlesek bu dünyada çok rahat ve kimseye muhtaç olmadan yaşarız ve dünyadaki aç olan birkaç insanın karnını doyurmuş oluruz hayatımızda israfı önlesek ömrü iyi değerlendirsek karşılığı yüce mevlamızın rızası ve cennet olacaktır yani kardeşlerim hayatımızdan israfı çıkardığımız da Allah yar cennet diyar olacaktır. Sevgili kardeşlerim tutumlu Müslüman, darlıga, zorluğa, sıkıtıya, yokluga düşmez. Zira Müslüman çok ferasetlidir o ayağını yorganına göre uzatır.

Yapacağı bütün harcamalarında gelirinin ve giderinin hesabını çok iyi yapar. İhtiyaçlarının temininde lüzumsuz ve lüks kaçmaz bu konuda çok dikkatlidir. Elinde olan imkânlarla yetinir hırslı olmaz bu nedenledir ki bu minvalde hayat süren bir Müslüman hem dünyada hem de ahîrette fakirlik acısını ve yokluk duygusunu asla hissetmez.

Biz ehli irfana her daim tavsiye ediyoruz özelikle genç kardeşlerimize aman gençliğinizi çok iyi değerlendirin fırsat elinizde varken hem dünyanızı hem de ahretinizi mamur edin ömrünüzü boş heva ve hevesler ile geçirmeyin. Daima iktisatlı olun israfın her türlüsünden kaçının diye rabbim cümlemizi israfın her türlüsünden kaçınanlardan eylesin. Âmin 

Başka bir İrfan Meclisinde buluşmak ümidi ile vesselam. 

Hizmetkâr 07.02.2013

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :