ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Gizliden Sesler 1

Gizliden Sesler 1


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla.

Muhterem kardeşlerim ,

Sultanımız Gavsul azam Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri Fütuhu’l Gayb isimli eserinde şöyle buyuruyor;

Allah cc. kuluna mal, mülk verdiğinde, kul, mal mülk ile meşgul olup, Rabbine ibadetten geri kalmamalıdır. Böyle yaparsa, Allah cc. onu dünya ve ahirette kendisinden uzaklaştırır ve araya perdeler koyar. Hatta verdiklerini geri alıp, fakr-u zaruret içine de düşürebilir.

Mal ile meşgul olmayıp, Allah’a itaatle meşgul olursa; mal ve mülkünü daim kılar ve malından bir tanecik bile eksiltmez.

Mal, mülk ona, O da Rabbine hizmet eder. Dünyada bolluk içinde ve gönlü hoş olarak ahirette de sadıklar, şehitler ve Salihlerle birlikte “ me’va cennetinde “ izzet ve ikram içinde yaşar.1

Aziz kardeşlerim,

Sultanımız Gavsul azam Hazretleri; dünyada mal mülk biriktirmenin kötülüğünü ve bu mal, mülk biriktirirken,  Allah’ı unutabileceğini, ahireti unutabileceği, bu unutmanın karşılığında da kendisinin Allah’tan cc uzaklaşacağını, ibadetten, itaatten, kulluktan, hakikatleri görmekten, ahiret hazırlığı yapmaktan geri kalacağını haber veriyor.

Allah’a olan kulluğunu aksatmadan, helalinden çalıştığı takdirde ise, yüce Allah’ın onu hem dünya da hem de ahirette mutlu ve bahtiyar bir hayat lütfedeceğini beyan ediyor.

Kardeşlerim, aslında Pir Hazretleri, ehli irfana özet olarak şunu demek istiyor;
Evlatlarım, dünya sizi aldatmasın dünyanın süsü püsü, malı mülkü, sizi Allah’ın zikrinden alı koymasın.

Bu dünyada bir misafir gibi olun, gölgenizi kovalamayın, mal mülk biriktire cem ederken, ömür biter Allah’a layığı ile kulluk yapamadan bu âlem den göçer gidersiniz.

Siz, Allah’a kulluk vazifelerinizi aksatmadan helalinden çalışın.  Bu sayede Allah cc. malınızın hem bereketini artırır, hem de sizi kendisine yaklaştırır.

Böyle yaparsanız karşılığı olarak, Mal- mülk ona, O da Rabbine hizmet eder. Dünyada bolluk içinde ve gönlü hoş olarak, ahirette de sadıklar, şehitler ve Salihlerle birlikte “ me’va cennetinde “ izzet ve ikram içinde yaşar,hitabına mazhar olursunuz.

Rabbim cümlemizi kendisine hakiki manada kulluk edenlerden eylesin. Selam ve dua ile.

Hizmetkâr 13.06.2014

Dipnotlar

1.     Fütuhu’l Gayb (Gizliden Sesler) / 12 makale/ Seyyid Abdulkadir Geylani k.s. 

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :