ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Gizliden Sesler 3

Gizliden Sesler 3

Korku ve ümit hakkında

Rüyamda kendimi mescit gibi bir yerde buldum. Orada uzlete çekilmiş insanlar gördüm. Kendi kendime birisi olsa da şunları irşat edip, yol gösterse dedim. Ve onlara Salihlerden birisini tavsiye ettim. Oradakiler etrafıma toplandı. Aralarından birisi bana ; “Sen neden konuşmuyorsun da başkasını tavsiye ediyorsun.” Dedi. Beni bu işe uygun görürseniz konuşurum cevabını verip, şöyle devam ettim:

“Mahlûkattan uzaklaşıp, hak Teâlâ’ya yönelirseniz, dilinizle insanlardan bir şey istemeyin, dilinizle istemeyi terk ettiğinizde onlardan kalbinizle bir şey istemeyin. Zira bir şeyi kalp ile istemek, aynı dil ile istemek gibidir.

Bilin ki; Allah her gün bir iştedir. Eşyayı değiştirir, düzenler, alçaltır, yükseltir… Bazılarının en yüceliklere yükseltirken, bir diğerini aşağıların aşağısına indirir. Yükselttikleri; onları alçaltmasından korkup, bulundukları halde bırakmalarını ümit ederler.

Alçalttıkları, onları ebedi olarak o halde terk etmesinden korkup tekrar yücelere yükseltmelerini ümit edeler.” Sonra uyandım. (1)

Dipnotlar

1: Envar’ül Hadi (Hidayet Sahibinin Nurları) Fütuhu’l Gayb (gizliden sesler)  15 makale / Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.)

Yayına hazırlayan: İrfan meclisi 2014

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :