ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
İman ve İslam

İman ve İslam

Bismillahirrahmenirrahim

Allah'ın adıyla başlarım ki o,zatında her türlü eksiklikten ve tamamlanma ihtiyacından münezzehtir. O, kullarını kemal ve yakınlaşma derecelerine erdirmek için onla-ra merhamet etmekle rahman’dır,  çok merhametlidir. Yine o, kullarına kur’an-ı inzal buyurmak süretiyle onları izzet ve celal makamlarına yönlendirmekle rahim’dir, engin rahmet sahibidir.(1)

Pek aziz ve kıymetli kardeşlerim bu haftaki sohbetimizde sultanımız Gav-ul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) Hazretleri’nin bir sohbetini sizlerle paylaşmak istiyorum Yüce Mevlamız tesirini ziyade eylesin…

Genç kardeşim! İmânın yoksa yekînin de yoktur. Yakînin olmadığı zaman bu hususta mârifet ve bilgin de olmaz.

İşte bunlar bir kısım derce ve tabakalardır ki Müslümanlığın dosdoğru olunca hakiki teslimiyetin de olur. Sen bütün hal-ü kârında Allah’a teslim olmuş bir müslüman ol.. Fakat bu teslimiyeti gösterirken şeriatın sınırlarını koruman ve ona lâyık-ı vechile sarılman gerekir.

Evet, sen kemdi hakkında da, başkalarının hakkında da ancak Allah’a teslim ol, O’nun şeriatını baş tacı edin.. O’na karşı da, O’nun mahlûkatına karşı da terbiye ve edebini güzelleştir.

Allah’ın sıfatıyla O’nun varlığına ve birliğine delil getir; ilâhî san’ atın incelik ve ihtişamı karşısında dur ve derinden derine düşün… Ancak bu yolla Sâni-i hak’ kiyye  vâsıl olabilirsin.

Mârifet ve yakîn  sâhibi mü’minin iki zâhirî, ikide bâtınÎ olmak üzere dört gözü vardır. Zâhirî gözleriyle Allah’ın yeryüzündeki yaratıklarını görüp bâtınî gözleriyle Allah’ın göklerdeki yartıklarını müşâhede eder ve sonra kalbinden hicapları kaldırıp onu teşbihsiz ve keyfiyetsiz olarak görür. (Celâl ve Cemal sıfatlarının tecellilerine mazhar olur.) Fakat hicaplar ancak halktan, nefisten, tabiat ve nefsanî arzulardan, şeytan ve vesvesesinden sıyrılmış aynı zamanda yeryüzünün hazinelerinin anahtarlarını elinden atmış ve artık onun yanında altınla taşın farkı kalmamış bir kalb’ den kalkar.

Aklını iyice kullan ki benim dediklerimi anlayabilesin.. Çünkü ben söz bülbülüyüm, konuşuyorum.

(Gül kadar zarif ve o kadar yumuşak ol, konan bülbüllere yer ver, gönül fethedici nağmeler can kulağıyla dinle.) (2)

Hizmetkâr – 30.01.2013

Dipnot

1-Seyyid Abdulkadir Geylani - Geylani Tefsiri cilt-2 s.98

2-Seyyid Abdulkadir Geylani - Gönül İncileri s.85 

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :