ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Cuma Sohbeti

CUMA SOHBETİ

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla..
Pek aziz ve muhterem kardeşlerim,

Sultanımız Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) hazretleri şöyle buyuruyor:

“Her iman sahibi hayatında mutlaka, şu üç şeye dikkat etmelidir;
1- Uyması gereken emirler,
2- Kaçınması gereken yasaklar,
3- Razı olması gereken kader.
Bütün müminlerin söz konusu üç şeyle alakalı durumları, en azından şu şekilde olmalıdır;
1- Gönülleri bunları yerine getirmeye arzulu olmalı,
2- Kendi kendilerine bunları hatırlatmalı,
3 -Ve hayatlarının her anında azalarını bu esaslar çerçevesinde kontrol altında tutmalıdırlar.”(1)
Sevgili kardeşlerim,
Pir hazretleri (k.s.)  bizlere Allah (c.c.) nasıl razı edeceğimizin şifrelerini bildirmektedir. Bizler hiçbir zaman yüce Allah’ımızın emirlerini ihmal etmememiz gerekmektedir. Her daim Rabbimizi razı edecek, Salih ameller peşinde koşmamızı pir hazretleri tavsiye ediyor, zira Allah’ın emirlerine sıkı sıkıya sarılan kul, hem bu dünyada hem de ahrette yüce Allah’ın övdüğü, sevdiği ve “Ey mütmainneye ermiş nefis, sen Rabbinden Rabbinde senden razı olmuştur. Haydi, gir cennetime” hitabına  muhatap olmuş olur.(2)

Kardeşlerim, ehli irfan Allah’ın haramlarından, yani yaklaşmayın, uzak durun diye emir buyurduğu tüm yasaklardan şiddette kaçınmalıdır. Hatta değil haramlar, şüpheli şeylerden bile uzak durmalıdır. Efendim, bu mekruhmuş bundan bir şey olmaz, nasıl olsa haram değilmiş dememeli, zira küçük taşlar birike birike koca koca dağları oluşturuyor. Bizim küçük dediğimiz mekruhlar da birike birike büyük günahlar haline gelir. Onun için mekruhlardan da uzak duracağız. Hazreti peygamber (s.a.v.) efendimizin şu hadisini hiç mi hiç aklımızdan çıkarmayacağız: “Her haramla önünüze bir helal engel koyunuz ve o helale yaklaşmayınız. Ancak ırzınızı ve dininizi korursunuz. Koruluğun kenarındaki bir koyunun koruluğa girmesi an meselesi olduğu gibi sizinde o helale yaklaşmanız harama girmeniz için an meselesidir. Her hükümdarın bir koruluğu vardır. Allah'ın koruluğu ise haramlardır.”(3)

Pir hazretleri, evlatlarını takvaya sarılmasını ancak takva sahiplerinin kurtuluşa ereceğini bize bildiriyor.

Kardeşlerim, bu âleme bizler imtihan için gelmişiz. Hayatımızın her alanında imtihanla yaşamak zorundayız. Hayatımız bizim dört mevsim gibidir. Her zaman bahar olmaz, her zaman kışta olmaz, her zaman ilkbahar olmaz bazen de son bahar olur. Bazen hayatımızda bolluk olur, bazen darlık olur, bazen güleriz, bazen ağlarız. Bazen başımıza bela gelir, bazen sevinç olur. Onun için hayatın her mevsimini çok iyi değerlendirmeli. Ahirette cenneti kazandıracak Salih ameller yapmaya gayret etmeliyiz. Onun içindir ki, Allah’ın bize yazdığı kadere razı olmalı, asla bu niçin böyle diye sorgulamamalı. Pir hazretleri (k.s.) bu konuya işaret buyurmuş, sakın bu konuda hiçbir itirazınız olmasın diye tembih buyurmuşlardır.

Sevgili kardeşlerim, hepinizin mübarek cumasını tebrik eder tüm İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini yüce Allah (c.c.)’dan niyaz ederim..

Selam ve dua ile

Hizmetkâr 14.02.14

Dipnotlar

1-Futuhul Gayb: Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.)
2- Fecr Suresi /27,28
3- Ebu Davud

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :