ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Cuma Sohbeti – Üstadımızdan Öğütler

Cuma Sohbeti – Üstadımızdan Öğütler

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla

Pek aziz ve muhterem kardeşlerim

Sultanımız Gavsul Azam Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.)   bir sohbetinde şöyle buyuruyor;

Tabi olun ama bid’atçilik yapmayın. İtaat edin, isyan etmeyin, Allah’ı birleyin, O ‘na ortak koşmayın. Hakkı tenzih edip, yüce tutun. O’nda hata aramayın. Doğrulayın, şüphe etmeyin. Sabredin, heyecanlanıp korkmayın. Sebat edin, kaçmayın, isteyin, ümitsizliğe kapılıp, kötümser olmayın. Bekleyin, gözetleyin ama ümitsiz olmayın.
Kardeş olun, birbirinize düşmanlık etmeyin. Allah’a itaatte birleşin, ayrılığa düşmeyin, birbirinizi sevin, gücenip küsmeyin. Günahlardan uzak durup onlara bulaşıp, kirlenmeyin. Rabbinizin itaatiyle süslenin, Rabbinizin kapısından başka kapıya gitmeyin, O’na yönelmekten geri kalmayın. Nasıl olsa, ileride tövbe ederiz deyip, tövbe etmekten geri durmayın. Geceleri ve gündüzleri Rabbinize özür beyan etmekten bıkmayın. Böyle yaparsanız umulur ki; merhamet olunur ve mesut olursunuz. Cehennemden uzak tutulur, cennet ile ödüllendirilirsiniz. Rabbinize kavuşur, selam ülkesinde cennette bakirelerle ve diğer nimetlerle eğlenir ve soylu kadınlarla birlikte olursunuz. Güzel gözlü genç kızlarla, zevk ve eğlencenin her türlüsüyle, cennet şarkıcılarının sesleriyle nimetlen dirilirsiniz. Peygamberler, Sıddıklar, şehitler ve Salihlerle birlikte yüceltilirsiniz.
1

Sevgili kardeşlerim, Sultanımız Gavsul Azam Hazretleri, ümmete ve ehli irfana nasıl bir mümin olması gerektiğini, nelere dikkat edip, nelerden kaçınması lazım geldiğini, Allah’ın rızasının nasıl elde edileceğini ve kardeşleri arasında nasıl bir hukukun olacağını ve bütün bu nasihatlerinin tutulduğu takdirde, cennette nasıl bir ödül ile ödüllendirileceğini çok veciz ifadelerle bize bildirmektedir.

Yüce Mevlamız, bizleri kendisine layık kul, Habibine layık ümmet, Evliyasına layık evlat eylesin. Selam ve dua ile Cumanız mübarek olsun.

Hizmetkâr 30.05.14

Dipnotlar

1 - Fütuhu’l gayb (gizliden sesler) Seyyid Abdulkadir Geylani (k.s.) 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :