ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
En Hayırlı İnsan

En Hayırlı İnsan

Bismillahirrahmanirrahim.

Rahman ve rahim olan Allahın adıyla.

Değerli kardeşlerim, yüce mevlamıza sonsuz hamd, Efendiler Efendisine sonsuz salât ve selam olsun. Bizleri bu akşam da, irfan meclisinde buluşturdu. Ne kadar hamd etsek şükretsek azdır. Bu akşam, Allah’ın Resulü Efendiler Efendisinden en hayırlı insan kimmiş onu öğreneceğiz. Rabbimiz bizleri öğrendiklerini amel ile ihlâs ile ziynetlendirenlerden eylesin.Âmin

Abdullah Bin Büs’r El Eslemi (r.a.) Allah Resulünden(s.a.v.)  şöyle rivayet ediyor;

Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurdu;

‘İnsanların en hayırlısı, ömrü uzun, ameli de güzel olan kimsedir.’ (Tirmizi)

Sevgili kardeşlerim, Efendimiz (s.a.v.), bize en hayırlı insanının niteliğini bildirmiştir. Bir insanın hayırlı olup olmadığını belirleyen en belirgin özellik, onun amelidir. Yani Allah’ın cc. emir ve yasaklarına, Efendimiz (s.a.v.)in sünnetine ne kadar uyuyor, ona bakmak lazım. Allah dostları mükemmel insanı tanıtırken şöyle bir veciz söz söylerler;


Kişide evvela ilim olmalı, amel bahrine dalmalı, bu amel de ihlâs ile olmalı.

Yani, bir kişi de evvela ilim olmalı, sonra o öğrendiği ilim ile amel etmeli, ve bu amelde ihlâslı olmalı.  İhsassız yapılan bir amel Allah’ımızın yanında makbul değildir. 
 

Kıymetli kardeşlerim, bir insan, Allah’ın emirlerine harfiyen uyuyorsa, sünnete uyuyorsa, haramlardan kaçıyorsa ve bütün bunları da Allah cc. için yapıyorsa, bu insan en hayırlı insandır. Zaten rabbini razı eden, resulünü memnun eden, evliyasını hoşnut eden bir insanının hem dünyası hem de ahireti güzel olur. Bu sebeple ömür de hoştur, ölüm de hoştur.

Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretlerinin buyurduğu gibi;
Hoştur bana senden gelen,
Ya gonca gül yahut diken,
Kahrında hoş lütfünde hoş.

İşte mükemmelliğe eren bir insan, bu şekilddir. Onun ömrü de bereketli, ameli de bereketli,  nazarı da dua mahiyetli olur. 
Baktımı, gönül aynasından sana, kalmaz keder ve gam namına,
Yani bu güzelliğe ermiş bir insanın,  sana nazar etmesi  gönlünde ki tüm gam ve kederi, Allah’ın izni ile yok eder.  
Kardeşlerim, ömrün uzun ve bereketli olması, amellerin de rabbimizin razı olacağı kalitede yapılması bir mümin için, bu âlemde ona verilecek en büyük rütbedir. Kişi için en büyük bahtiyarlık budur. 

Kişi Allah’ın cc. kendisini sevip sevmediğini, ondan razı olup olmadığını, merak ediyor ise, Allah cc. onu hangi hizmetinde kullanıyor ona baksın. 

Ne mutlu ehli irfana ki, rabbimiz bizleri bu güzel yolda, irfan meclisinde top yekûn hizmet ettiriyor. Ne mutlu  rabbini razı eden kula ki, Hz. Muhammede(sav), kendisini sevdiren, ne mutlu, kullukta en iyiler zümresine çıkana.

En iyi insan, en iyi ümmet, en sadık evlat  olmamamız duasıyla vesselam..

Hizmetkâr 19.04.2012

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :