ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Mescitler Allah’ın Ziyafet Sofrasıdır

Rahman ve rahim olan yüce Allah’ın adıyla

Pek aziz ve muhterem kardeşlerim

Ebu Hureyre  (r.a.)  ‘dan rivayet edilen bir hadisi şerifte  Allah Resulü (S.A.V.) Efendimiz  şöyle buyuruyorlar;

“ Her kim, sabahleyin ya da akşam mescide giderse, her gidişinde Allah ona cennette ziyafetler hazırlar.(1)

Aziz kardeşlerim,

Bu hadisi şerifimizde Efendimizi(S.A.V.)  bir müslümanın camiye, mescide, namaza gitmesinin yüce Allah cc. tarafından ne kadar çok sevildiği ve bu sevginin bir tezahürü olarak da yüce Allah’ın bu müslümanın onuruna cennette ziyafetler hazırladığını bildirmektedir.

Şöyle düşünelim, bir kul için âlemlerin Rabbi olan yüce Rabbimiz, cennette bizim onurumuza sofralar ziyafetler hazırlıyor, bu şereflerin en büyüğü ne büyük bir onur değil mi?

Onun için kardeşlerim, bir ehli irfan beş vaktinde de camide Allah’ın (CC) misafiri olmaya gayret göstermeli, yüce Allah’ımızın bu ziyafet sofrasında yerini almalı, bu iltifattan mahrum kalmamalı.

Bir başka hadisi şerifte efendimiz  (S.A.V.) ; “Camiye cemaate devam edenlerin kıyamet gününde arşı alanın gölgesinde gölgeleneginin müjdesini bize vermektedir. (2)

Yani aziz kardeşlerim, kıyamet kopmuş, güneş insanların üzerine bir mızrak boyu inmiş, beyinler sıcaktan fokur fokur kaynıyor, öyle bir hengame, öyle bir sıkıntı var ki , işte bu sıkıntıdan hiç etkilenmeyen,  Allah’ın bazı kulları var. Yüce Allah (CC)  onları  özel misafirhanesinde ağırlıyor, onlara özel ikramda bulunuyor. İşte bu kullar, gönlü Alla’hın mescidine  bağlı  gençler bu sınıfa giriyor. Allah (CC) cümlemizi bu sınıfa dâhil etsin. Âmin.

Biz tüm ehli irfanımızın bu sınıfa dâhil olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi aziz ve celil olan Allah’a emanet ediyoruz.

Selam ve dua ile.

Hizmetkâr 16.04.14

 

Dipnotlar

1-    Buhari 662 /Müslim 669

2-    Buhari ezan 36

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :