ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Anasayfa
Allah için sevmek ve Allah için Buğzetmek / Cuma sohbeti

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla

Pek aziz ve muhterem kardeşlerim, bizleri bu mübarek Cuma sabahında bir araya getiren yüce Mevla’mıza sonsuz Hamd-u senalar olsun. Onun Habibi Resullerin En Mükemmeli Olan Efendimiz (s.a.v.) e sonsuz salat ve selam olsun.

Aziz kardeşlerim,
Rivayet edildiğine göre, Allah cc, bir gün Musa (as) dedi ki;

-Ey Musa! Bu güne kadar benim için bir amel işledin mi?  Diye sordu.

Musa (a.s) ;
- Ey Rabbim! Ben senin için namaz kıldım, senin için oruç tuttum, senin için sadaka verdim ve seni zikrettim, dedi.

Bunun üzerine yüce Allah cc ;

-          Ey Musa! Kıldığın namazlar senin içindir ve senin için kıyamet günü bir hüccettir. Oruç kıyamet günü seni ateşten koruyacak bir kalkandır. Sadaka seni kıyamet günü gölgelendirecek bir ameldir. Zikir ise, senin yolunu aydınlatacak bir nurdur! Benim için hangi ameli yaptın? Buyurdu.

-          Musa (a.s.) :

-          Ey Rabbim! Öyleyse bana, senin için olan bir amel öğret! Buyurdu.

-          Allah cc;

-          Ey Musa! Hiç, sırf benim için bir kimseyi dost edindin mi?

-          Yine sırf benim için bir kimseyi düşman edindin mi?  dedi.

-          Bunun üzerine Musa (a.s.) amellerin en faziletlisinin “Allah için sevmek ve yine Allah için buğzetmek “olduğunu anladı. 1

 

Aziz kardeşlerim,

Bu anlatılan kıssadan gerekli dersi çıkaralım, sevdiğimizi yaldız Allah için sevelim, sevmediğimiz de Allah için sevmeyelim. Bu konuda hiçbir mümine nefsani ve menfaatimiz icabı bir sevgi beslemeyelim, zira bu sevginin ahirette bir karşılığı yoktur. Ancak Allah için sevmiş isek, bir karşılığını bulabiliriz.


Kardeşlerim, içerisinde bulunduğumuz bu asırda, bu faziletli amele ne kadar çok ihtiyacımız var değil mi? İnsanların bir birlerini sevme konusundaki değer ölçülerinin hep dünyalık menfaat olduğunu, acı bir şekilde görmekteyiz. Ne gariptir ki,  bunu hep de bu işi çok iyi bilen zevatlar tarafından yapılıyor olması, insanı ne kadar çok üzüyor.

Bizler ehli irfan olarak, herkesi Allah için sevmekle mükellefiz zira, insan yüce Allah’ın kainatta ki  yarattığı en büyük sanat eseridir. Meseleye bu yönden bakmalıyız. Sever sek de Allah için sevmeliyiz, buğz edersek de Allah için bugzetmeliyiz.

 

Kardeşlerim,

Allah için sevmenin en büyük örnekleri şüphesiz Allah Resulü (s.a.v.) Efendimiz ve ashabı kiram(r.a.)  hazretlerinin yaşadığı asr-ı saadetinde görebiliriz. Onlar birbirini Allah için sevmiş ve ‘gökte ki yıldızlarımdır’, hitabının muhatabı olmuşlardır. Gelin biz de bugün ümmetin en ihtiyaç duyduğu ilacın, devanın birbirini Allah için sevmek olduğu bilelim ve bu bilinçle hareket edelim. Şunu unutmayalım ki; iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de hakiki mana iman etmiş olmasınız.2

Yüce mevlamız, bizleri sevsin ve sevdiklerine sevdirsin ve bizleri birbirini Allah için seven kulların zümresine ilhak eylesin.

Selam ve dua ile.   Cumanız mübarek olsun


Hizmetkâr 27.03.2015

 

Dipnotlar

1-    Allah Dostlarından kıssalar/ Şeyh Mahmud Ustaosmanoğlu (k.s.)

2-    Riyasuz salihin

İrfan Meclisi Cuma Sohbetleri Serisi 2015

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :