ziyaretci sayacı


Aktif :
Bugün :
Toplam :
Abdulkadir Geylani Hazretlerinden İrşad Dersi

Abdulkadir Geylani Hazretlerinden İrşad Dersi

Bismillahirrahmanirrahim

Ey oğul; birisinin yaptığı çirkin bir davranışa nefsin ve arzularınla değil, bilakis imanınla karşı çık. İman karşı çıkar, kesin inanç ise onu yok eder. Allah cc ise sana yegane yardım edendir ve seninle övünendir. Bu konuda  Allah cc şöyle buyurmaktadır;

“Allah size  yardım ederse , artık size üstün gelecek kimse yoktur.( Ali-İmran, 3/1)

“Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a ( Allah’ın dinine)  yardım ederseniz. O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz. (Muhammed 47/7)

Şayet çirkin bir işe sırf dini gayretinden dolayı karşı çıkarsan; Allah cc o çirkin fiilin ortadan kaldırılmasında  sana yardımcı olur. Kötülük yapanlara karşı seni muzaffer kılarak, onları da senin önünde  zelil kılar. O kötülüğe nefsinden, hevasından , şeytanından  ve kötü tabiatından  dolayı  karşı çıktığın taktirde, Allah cc  seni yardımsız  bırakır ve kötülüklere  karşıda seni muzaffer  kılmaz. Senin de  nihayetinde o kötülüğü  ortadan kaldırmaya gücün yetmez . İman kötülüğü çirkin görür. Her münkir karşılaştığı  bir  kötülüğü, imanından kaynaklanarak yapmıyorsa o gerçek manada münkir değildir. Kötülüklere karşı çıkışın insanlar için değil, Allah cc için, nefsin için değil , O’nun dini için, kendin için değil, O’nun için olmalıdır. Heva ve hevesi bırak  amellerinde ihlaslı ol. Ölüm seni  pusuda bekliyor, onun köprüsünden geçmen kaçınılmazdır. Seni rezil rüsva eden hırsı bırak. Senin için olan, senin kısmetinde olanın sana gelmesi kaçınılmazdır. Senin kısmetinde olmayan sana gelmez. Öyle ise kendini Allah’a cc. ver. Allah cc. ile meşgul ol. Senin için  ve başkaları için olan şeylerin peşinden gitme. 

Allah cc hazreti peygamber (s.a.v.) için şöyle buyurmuştur;

‘Sakın, kendilerini  denemek için onlardan  bir kesimi faydalandırdığımız dünya hayatının çekiçiliğine gözlerini dikme! Rabbinin nimeti hem daha hayırlı hem de daha süreklidir. (Taha,20/131)

Abdulkadir Geylani (k.s.) - Fethur Rabbani

 

Seyyid Muhammed Karamani ks Kimdir?
Hava Durumu
Ziyaretçilerimizden Gelen Mesajlar
Kayıtlı Video Bulunmamaktadır.
tarih
Hakkımızda

Hakkımızda
Misyon
Vizyon
İletişim

Telefon : 05446885258

Adres : İmaret Mah. 154. Sokak 7/1 Merkez KARAMAN
© Copyright 2012 Her Hakkı Saklıdır
Proteks Bilisim Teknolojileri
Aktif :
Bugün :
Toplam :